20 de marzo de 2013
Indícanos as estratexias nutricionais que debe seguir un maratoniano durante o groso da súa preparación, ata que falte unha semana para a gran cita.
Loles Vives, licenciada en Ciencias Biolóxicas e máster en Dietética e Nutrición. Velocista e saltadora. Actual recordwoman mundial de 60 metros lisos e campioa europea en 60 ml e salto de lonxitude en categoría veteranos.
Para preparar un maratón necesítanse entre 12 e 14 semanas de adestramento ou mesmo máis se se trata dun atleta que quere facelo por primeira vez. Durante todo este período de tempo o corredor necesita adestrarse entre 3 e 6 días á semana en función da súa condición física, nivel atlético, obxectivos e disposición de tempo.
Recuperarse ben de cada sesión é esencial para afrontar con enerxía e en boas condicións físicas o seguinte adestramento e para iso resulta transcendental seguir unha alimentación específica para un deportista de probas de longa distancia. Unha inxesta ou recarga inadecuada de reservas enerxéticas pode levar á fatiga e a un adestramento ineficaz...
Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible