Concello da Coruña

Concello da Coruña

Ilustración de David Sánchez, CC-BY.

Os gandeiros

Un complemento necesario para a subsistencia

A pesar de que a agricultura parece ser a actividade esencial para a subsistencia, a gandería era unha tarefa de gran relevancia para complementar a dieta e para garantir a estabilidade dos cultivos.

A cabana gandeira estaba composta por ovellas, cabras, vacas e porcos. Tamén está ben documentada a crianza de cabalos e cans, pero non é probable que fosen empregados para o consumo, ou non de maneira cotiá. Da ovella e da cabra obtíñase carne e leite (da ovella, tamén la), da vaca aproveitábase o leite, a carne, o coiro e os tendóns; dos porcos a carne e a graxa.

Como modo complementario á subsistencia, realizábanse actividades como a caza e a recollida de froitos silvestres e landras.

Que che parece esta sección?

-101-101-101

Síguenos en

Horario de verán

(1 de xuño - 30 de setembro)

Sábados e domingos ás 12.00 h

Horario de inverno

(1 de outubro - 31 de maio)

Domingos ás 12.00 h

Contacto

RESERVA PREVIA no teléfono do Museo Arqueolóxico e Histórico do Castelo de San Antón

981 189 850

Chamadas locais: 010 / 981 184 278

Tes un navegador demasiado antigo!

Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible

Iniciar sesión