Concello da Coruña

Concello da Coruña

Aplicación de normas e condicións hixiénicosanitarias en restauración (Código: UF0053)

Preinscrición/inscrición no Rexistro Municipal de María Pita, Fórum Metropolitano, Ágora, C.C. Mesoiro

A quen vai dirixido?:

Persoas que estean en situación de desemprego ou en mellora de emprego e residan no termo municipal da Coruña

A quen vai dirixido:

Para público en xeral

Cando:

Dende o 01/03/2018 ata o 20/03/2018, os luns, martes, mércores, xoves e venres

Xa rematou

Inscricións:

Dende o 10/01/2018 ata o 26/01/2018

Horario:

  • Programaranse dous cursos: un en horario de mañá e outro en horario de tarde
  • 5 horas ao día

Duración:

20 horas

Requisitos:

  • Residir e estar empadroado no termo municipal da Coruña
  • Acreditar a súa inscrición ante o Servizo Público de Emprego, como persoa desempregada ou en mellora de emprego
  • Presentar un currículo de extensión máxima 1 folio por unha cara que poderá acreditar o día da entrevista
  • Superar entrevista
  • Aplicación dun baremo de selección que se pode examinar no documento adxunto

Organiza:

Servizo Municipal de Emprego. Concello da Coruña

Contacto:

Centro Municipal de Emprego. Tel.: 981 184 399

Domentación necesaria:

  • Fotocopia DNI/NIE
  • Tarxeta de Demanda ou Mellora de Emprego
  • Currículo de máximo un folio por unha cara
  • Engadir o número de teléfono móbil

Baseado no módulo de cualificación profesional de referencia-HOT091_1: Operacións básicas de cociña. (RD 295/2004 do 20 de febreiro)

De acordo coa relación de contidos recollidos na Unidade Formativa 1 (Código: UF0053)

Específico para postos de traballo de:

  • Auxiliar de cociña
  • Axudante de cociña
  • Encargado/a de economato e adega (hostalería)
  • Empregado/a de pequeno establecemento de restauración
  • Auxiliar de axuda a domicilio
  • Emprego no fogar

Competencia xeral:

Preelaborar alimentos, preparar e presentar elaboracións culinarias sinxelas e asistir na preparación de elaboracións máis complexas, executando e aplicando operacións, técnicas e normas básicas de manipulación, reparación e conservación de alimentos.

Obxectivos xerais:

Capacitar o/a traballador/a para a manipulación de alimentos en materia de hixiene alimentaria para minimizar ou eliminar os riscos potenciais para a saúde das persoas consumidoras.

Co obxectivo de mellorar o nivel de empregabilidade das persoas traballadoras ou en situación de desemprego na cidade, no curso alcanzarase a titulación esixida para traballar nun posto relacionado co sector alimentario (industria, distribución, hostalería, comercio, etc.).

Obxectivos específicos:

  • Analizar e aplicar as normas e condicións hixiénico-sanitarias referidas ás unidades de produción ou servizo de alimentos e bebidas, para evitar riscos de toxiinfeccións alimentarias e contaminación ambiental
  • Identificar e interpretar as normas hixiénico-sanitarias de obrigado cumprimento relacionadas con instalacións, locais, utillaxe e manipulación de alimentos
  • Clasificar e interpretar a etiquetaxe de produtos e útiles de limpeza máis comúns, de acordo coas súas aplicacións, describindo propiedades, vantaxes, modos de utilización e respecto ao medioambiente
  • Identificar os produtos e útiles de limpeza autorizados e usar os adecuados en cada caso, atendendo ás características das unidades de produción ou servizo de alimentos e bebidas
  • Clasificar e explicar os riscos e toxiinfeccións alimentarias máis comúns, identificando as súas posibles causas
  • Cumprir as normas hixiénico-sanitarias e aplicar correctamente os métodos de limpeza e orde ao operar con equipos, máquinas, útiles e xéneros e ao limpar as instalacións

Contidos

1. Aplicación das normas e condicións de seguridade nas zonas de produción e servizo de alimentos e bebidas:

  • Condicións específicas de seguridade que deben reunir os locais, as instalacións, o mobiliario, os equipos, a maquinaria e o pequeno material característicos das unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas
  • Identificación e aplicación das normas específicas de seguridade

2. Cumprimento das normas de hixiene alimentaria e manipulación de alimentos:

  • Concepto de alimento
  • Requisitos dos manipuladores de alimentos
  • Importancia das boas prácticas na manipulación de alimentos
  • Responsabilidade da empresa na prevención de enfermidades de transmisión alimentaria
  • Riscos para a saúde derivados dunha incorrecta manipulación de alimentos
  • Conceptos e tipos de enfermidades transmitidas por alimentos
  • Alteración e contaminación dos alimentos: conceptos, causas e factores contribuíntes
  • Fontes de contaminación dos alimentos: físicas, químicas e biolóxicas
  • Principais factores que contribúen ao crecemento bacteriano
  • Saúde e hixiene persoal: factores, materiais e aplicacións
  • Manexo de residuos e desperdicios
  • Asunción de actitudes e hábitos do manipulador de alimentos
  • Limpeza e desinfección: diferenciación de conceptos
  • Control de pragas: finalidade da desinfección e desratización
  • Materiais en contacto cos alimentos: tipos e requisitos
  • Etiquetaxe dos alimentos: lectura e interpretación de etiquetas de información obrigatoria
  • Calidade hixiénico-sanitaria: conceptos e aplicacións
  • Autocontrol: sistemas de análises de perigos e puntos de control crítico (APPCC)
  • Guías de prácticas correctas de hixiene (GPCH)

3. Limpeza de instalacións e equipos propios das zonas de produción e servizo de alimentos e bebidas. Produtos de limpeza de uso común: tipos, clasificación.

  • Características principais de uso
  • Medidas de seguridade e normas de almacenaxe
  • Interpretación das especificacións
  • Sistemas e métodos de limpeza: aplicacións dos equipos e materiais básicos
  • Procedementos habituais: tipos e execución

4. Uso de uniformes e equipamento persoal de seguridade nas zonas de produción e servizo de alimentos e bebidas

  • Uniformes de cociña: tipos
  • Pezas de protección: tipos, adecuación e normativa
  • Uniformes do persoal de restaurante-bar

5. Primeiros auxilios en accidentes laborais na cociña e na súa contorna.

Que che parece esta sección?

-101-101-101

Síguenos en

Tes un navegador demasiado antigo!

Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible

Iniciar sesión