Uso de cookies en las páginas web del Ayuntamiento de A Coruña

En las páginas web municipales utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o conocer como cambiar la configuración, en nuestra página de "Normas de uso".

Ayuntamiento de A Coruña

  • Compartir
  • Añadir a mi móvil | 
  • Imprimir

Cuándo:

11 de febrero de 2019

O Consorcio de Turismo abre hoxe o prazo de inscrición nas actividades paralelas, que inclúen unha degustación gratuíta de filloas e orellas no mercado municipal da praza de Lugo o 2 de marzo

O goberno local presenta a nova edición das xornadas 'Lacónicas', "unha cita consolidada no calendario coruñés e que pon en valor o menú por excelencia do Entroido"

Alberto Lema deu a coñecer as IV Xornadas Gastronómicas do Lacón con Grelos, que se celebrarán do 25 de febreiro ao 10 de marzo e nas que 32 establecementos de hostalería ofrecerán propostas tradicionais

O concelleiro de Emprego e Economía Social,  Alberto Lema, presentou esta mañá a cuarta edición de Lacónicas, as Xornadas Gastronómicas do Lacón con Grelos, que se celebrarán entre o 25 de febreiro e o 10 de marzo. A iniciativa, tal e como apuntou o responsable do Consorcio de Turismo, "pretende poñer en valor o menú de inverno por excelencia en Galicia e tamén na Coruña, e no que destaca a presenza do lacón con grelos". Ao longo de dúas semanas, a cidadanía poderá degustar diversas propostas de menús tradicionais en 32 establecementos de hostalería da cidade. O primeiro prato será unha sopa ou similar, o segundo unha laconada e a sobremesa conterá filloas e/ou orellas, todo elo maridado con bebidas ou  viños de bodegas con denominación de orixe galega. "Lacónicas é xa unha cita asentada no calendario gastronómico local, e que está asociada directamente á celebración do Entroido", indicou o concelleiro, quen sinalou a iniciativa como un dos fitos que inciden na desestacionalización da oferta turística e que se vincula, precisamente, a unha das súas liñas principais de promoción, como é a gastronomía.

A xerenta de Turismo da Coruña, Lanzada Calatayud, sinalou durante a presentación que este ano a cita contará con novos establecementos participantes e outros que manteñen a súa continuidade. "Agardamos que este ano igualen ou melloren o número de racións que se venderon o ano pasado, que superaron as 5.800 unidades", manifestou. Así, as xornadas contarán coa participación dos seguintes locais: A Peixería, A Taberna de Cunqueiro, Abica, Asador Coruña, Bodeguilla Padre Feijoo, Calma Chicha, Casa Benito, Casa Martín, Central Park, El Local 20, EME Taberna Contemporánea, Entre Bateas, Entre 2 Mucho Mejor, Galiur, Gastroteca, La Pérgola de Oído Cocina, La Taberna del Arriero,  Lola & Cía, Mahara Taberna Rock, Meliá María Pita, Mesón O'Bó, O Fieital, Restaurante A La Brasa, Restaurante Boavista, Comer y Picar, Restaurante Domus, La Marola - Hotel Zenit, Restaurante Manolito, Restaurante Manolito Mesón, Restaurante Morriña, Restaurante Noray e Vinoteca Cosecha 81. Cada establecemento ofrecerá o seu propio menú, que poderá oscilar entre os 16 e os 30 euros.

Actividades paralelas

Ademais da degustación dos menús de lacón con grelos, Lacónicas propón, como é habitual, unha serie de actividades paralelas gratuítas e para todos os públicos. Así, o sábado 2 de marzo, o mercado municipal da praza de Lugo acollerá dous obradoiros infantís de cociña --un de 10.30 a 12.00 horas, e outro de 12.30 a 14.00 horas, con 15 prazas cada un--, no que as e os participantes, de entre 5 e 10 anos, deberán levar disfrace. Neste taller as e os asistentes coñecerán os ingredientes da laconada e, de seguido, realizarán distintas preparacións. Para poder participar nos obradoiros é imprescindible realizar a inscrición previa a través do correo electrónico xornadaslaconicas@gmail.com. Na mesma mañá, ademais, no propio mercado realizarase unha degustación gratuíta de filloas e orellas, entre as 11.30 e as 13.30 horas, que estará amenizada desde as 12.00 pola comparsa Monte Alto a 100-

Na seguinte fin de semana, o sábado 9 de marzo, entre as 12.00 e as 13.30 o cociñeiro Gorka Rodríguez, da Pulpeira de Melide, ofrecerá un showcooking con degustación nomeado Laconadas LAB19. Este taller conta con 20 prazas e o brazo de inscrición está aberto desde hoxe mesmo a través do correo electrónico xornadaslaconicas@gmail.com

Para máis información sobre estas xornadas e outras propostas do Consorcio de Turismo da Coruña, pódese visitar a páxina web www.turismocoruna.com.  

Buscar más noticias

Webs municipales

Encuentre todas las webs y perfiles oficiales del Ayuntamiento de A Coruña.

  • Ayuntamiento de A Coruña
    • Ayuntamiento de A Coruña | Concello da Coruña.
    • Plaza de María Pita, 1. 15001 A Coruña.
    • 981 184 200 o desde dentro del término municipal al teléfono de atención 010
¡Tienes un navegador demasiado antiguo!

Lo sentimos pero tu navegador es muy antiguo para poder mostrar esta página. Debes de actualizarlo o usar un navegador compatible. Hemos optimizado esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari y Microsoft Internet Explorer 10 o superior. Instalar ahora un navegador compatible

?