Uso de cookies nas páxinas web do Concello da Coruña

Nas páxinas web municipais utilizamos cookies propias e de terceiros para mellorar os nosos servizos mediante a análise dos seus hábitos de navegación. Se continúa navegando, consideramos que acepta o seu uso. Pode obter máis información, ou coñecer como cambiar a configuración, na nosa páxina de "Normas de uso".

EidusCoruña

  • Compartir
  • Engadir ao meu móbil | 
  • Mostrar en el mapa
  • Imprimir

Reforma do pavillón da Praza José Toubes

INFORMACIÓN XERAL

Operación: Recuperación de locais en desuso para mozos e colectivos informais (A33)

Obxectivo temático: Promover a inclusión social e loitar contra a pobreza (OT9)

Orzamento: 423.272,47 €

Financiamento FEDER: 80%

Estado: En proxecto

Prazo execución: 8 meses

DESCRICIÓN

Trátase da reforma da antiga cafetería "O Remanso" situada na Praza José Toubes Pego coa finalidade de centralizar as actividades cívicas e sociais que teñen lugar no barrio de Catro Camiños.

O proxecto de rehabilitación do pabellón pretende, en primeiro lugar, enriquecer a relación coa súa propia contorna. Actualmente o edificio posúe dúas entradas laterais sen ningún tipo de transición entre elementos. A reforma expón un cambio no seu funcionamento para poder xerar un vestíbulo aberto á pérgola de hormigón preexistente.

A configuración simétrica do edificio é rotunda pero, ao carecer a súa contorna desta condición simétrica, enténdese necesaria unha nova configuración destes espazos exteriores. Por unha banda, preténdese introducir visualmente a vegetación dentro da sala, para o que se eliminan as zonas pavimentadas dos seus lados sur e oeste e onde a profundidade do parque permíteo, exponse un pequeñou lugar de estancia exterior, vinculado co parque e a propia sala e que, ao mesmo tempo, podría funcionar de acceso alternativo.

A outra prioridade a considerar é o tratamento da pérgola preexistente. Eliminarase a actual cuberta de vidro creando un novo recubrimiento vexetal que dialogue co parque. Deste xeito, a pérgola pasasé a ter un maior protagonismo no conxunto. Ante a necesidade da cubrición do espazo inmediatamente anterior ao vestíbulo do centro cívico, óptase por continuar coa mesma ógica construtiva de apilamiento elementos perpendicularmente e, por elo, se cubrirá con pezas de vidro traslúcido de sección en ""Ou , da mesma dimensión que o propio intereje das vigas de hormigón.

Finalmente se readapta o diseñou do banco-xardineira da pérgola para que poida ser usado como asento, tanto desde a zona de acceso ao centro cívico como na beirarrúa de espera do servizo de autobuses urbanos. Para iso, también execútase unha lixeira estrutura metálica apoiada na estrutura de hormigón, e cuberta coa mesmas pezas de vidro que na pérgola para xerar unha marquesiña aberta cara á fonte de Catro Camiños.

No interior do pabellón, a idea fundamental será acumular os espazos servidores no volume orixinal de menor altura, dotando ao complexo de comunicacións verticais e servizos de aseo, limpeza, instalacións e almacenaxe; para así, poder liberar espazo para as dúas salas multiusos dispostas en cada planta. A sala principal se mantendrá acristalada para fomentar a sensación de pabellón de parque e transformásesé o actual oco de dobre altura nun lucernario que independizasé as dúas salas e iluminasé de forma natural a cabeceira da sala de sótano.

LIGAZÓNS DE INTERESE

Solicitude Edi

Contratación

  • Concello da Coruña
Tes un navegador demasiado antigo!

Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible

?

Iniciar sesión