Uso de cookies nas páxinas web do Concello da Coruña

Nas páxinas web municipais utilizamos cookies propias e de terceiros para mellorar os nosos servizos mediante a análise dos seus hábitos de navegación. Se continúa navegando, consideramos que acepta o seu uso. Pode obter máis información, ou coñecer como cambiar a configuración, na nosa páxina de "Normas de uso".

Concello da Coruña

  • Compartir
  • Engadir ao meu móbil | 
  • Imprimir

Cando:

7 de xuño de 2020

As obras de mellora da praza Elíptica dos Rosales entran na súa recta final

A veciñanza contará cun parque máis grande e con máis xogos para nenas e nenos de distintas idades

As obras de mellora da praza Elíptica no barrio dos Rosales entran estes días na súa recta final. A veciñanza gozará dun parque máis grande e con máis xogos para nenas en nenos de distintas idades. O Goberno local continúa deste xeito co seu programa de obras de mantemento e urbanización en distintos barrios da cidade.

O proxecto, que está a piques de finalizar e tivo un custo de 200.000 euros, incluíu unha ampla reforma no espazo destinado aos xogos infantís. A través deste proxecto seleccionado nos orzamentos participativos, o Goberno local mantén o seu plan para modernizar os parques infantís.

Retiráronse os xogos actuais e cambiáronse por outros e novo mobiliario. Ademais, se substituíu o solo de grava por pavimento mixto de caucho e céspede artificial. Instaláronse novos bancos de madeira ao lado do noiro que serven para separar as zonas de xogos para as nenas e os nenos de diferentes idades. No espazo para os máis cativos, colocáronse unha randeeira con asento bebe, un túnel e unha estrutura con tobogán; mentres que no espazo que usan as nenas e os nenos maiores se instalaron unha randeeira cesta, unha estrutura con forma de castelo e outra máis cun circuíto de redes de equilibrio e para escalar.

Na zona de xogos máis próxima á entrada do parque substituíuse unha das estruturas existentes por unha liña de cinco randeeiras, unha delas tipo cesta e mantense o asento adaptado que xa estaba na outra zona. Tamén se engadiu outro xogo novo de equilibrio e axilidade.

E, por último, na zona situada máis ao fondo do parque e dedicada aos máis cativos eliminouse o caixón de area e colocouse outra randeeira con asento para bebés.

A cativada poderá agora gozar dun espazo pechado con valado de madeira en que se colocaron catro casiñas e unha mesa con catro asentos. Tamén se utilizou un solo de pavimento de caucho con céspede artificial e se plantaron seis unidades de tileiros

Con esta actuación o concello dá resposta a unha vella demanda da veciñanza e continuidade ao plan de obras nos distintos barrios da cidade, para recuperar espazos e renovar outros, tanto no que se refire a obras de urbanización, como mellora de mobiliario.

Que che parece esta sección?

-101-101-101

Síguenos en

Tes un navegador demasiado antigo!

Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible

Iniciar sesión