Manter unha dieta adecuada ás nosas necesidades é unha das mellores formas de ter boa saúde.
Alimentarse de forma equilibrada, atendendo as necesidades nutricionais de cada persoa, é unha das mellores ferramentas ao noso alcance para ter un bo estado de saúde. Durante estes días, os andeis dos supermercados baleiráronse dalgúns produtos, sobre todo legumes, arroces, leite e conservas.
Os legumes son unha parte fundamental da dieta, pois constitúen unha fonte importante de hidratos de carbono e proteínas; teñen baixo contido en graxas; e proporcionan moita fibra, minerais e vitaminas (sobre todo do grupo B). Recoméndase o seu consumo polo menos tres veces á semana. Pero non hai que esquecer incorporar a diario varias racións de froitas e verduras, e outros produtos frescos como os peixes e as carnes.
É momento de revisar a túa despensa e a túa lista da compra? A FAO (a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura) propón neste vídeo sete consellos sinxelos de alimentación saudable para afrontar a crise da COVID-19.

29 de outubro de 2025
Un novo programa, dirixido a público familiar, que se incorpora á carteleira do planetario da Casa das Ciencias

24 de setembro de 2025
Unha exposición retrospectiva con imaxes de astronomía de Alfredo Madrigal, un dos grandes astrofotógrafos galegos da súa xeración

20 de setembro de 2025
Os Prismas de Bronce entregaranse nun acto que terá lugar o próximo 15 de novembro no Concello da Coruña
Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible